pkkimagemodule

Porin Kaupunginhallitus

 

Porin kaupungin kiinteistövero 2023

 

Porin Kiinteistönomistajain Keskusjärjestö ry. muodostuu 30 jäsenyhdistyksestä, joissa on noin 4 250 maksavaa jäsenperhettä. Järjestö on käsitellyt otsikon mukaista asiaa esittäen seuraavaa:

 

Kiinteistövero on epäoikeudenmukainen omakotitalon omistajille. Sen vuoksi SITÄ EI TULE ainakaan korottaa vuoden 2022 tasosta.

Vero—ei nimestään huolimatta—osoitu kiinteistönomistajain hyödyksi, eikä varsinkaan vanhojen omakotialueiden lähi-infran rakentamiseen ja korjauksiin.

 

Vuoden 2022 aikana energian hinta kaikissa muodoissaan on noussut merkittävästi ja edelleen nousee. Jo ennestään taloudellisesti tiukoilla olleiden ikäihmisten, lapsiperheiden ja yksin asuvien selviäminen nousevista kuluista lähestyy katastrofaalista pistettä.

Valtakunnan tasolla tilanteeseen kyllä kehitetään erilaisia tukimuotoja, mutta niitä on erikseen haettava ja ne tuloutuvat hakijalle takautuvasti. Olisi vähintäänkin kohtuullista, että kaupunki järjestäisi neuvontaa ja apua asukkailleen tukien hakuun.

 

Kaiken edellä kerrotun päälle tulee vielä Hyvinvointialueisiin siirtyminen, mikä sekoittaa vielä lisää varsinkin ikäihmisiä ja muita sosiaali- ja terveyspalveluita eniten käyttäviä kaupunkilaisia.

 

Tällaisessa tilanteessa olisi aihetta jäädyttää kaupungin määräysvallassa olevien verojen ja taksojen taso nykyiselleen ja palata asiaan tulevaisuudessa.

 

Kiinteistöveroa nostetaan lähes vuosittain, kuitenkin samaan aikaan vähennetään katujen ja muiden yleisten alueiden kesä- ja talvihoitoa, eikä olemassa olevan infran (viemärit, vesijohdot, valaistus, liikenneväylät) kunnostuksen toteutukseen saada kattavaa läpi kaupungin ulottuvaa selkeää suunnitelmaa ja rahoitusta asioiden hoitamiseksi kuntoon.

 

Pori 27.10.2022

Porin Kiinteistönomistajain Keskusjärjestö ry.