pkkimagemodule

www.pori.fi

ASUKASTILAISUUKSIEN ANTI KORVAAMATONTA PORI2030 ‑VALMISTELUSSA

7.3.2022

Porin kaupungin Pori2030-strategian valmistelutyöhön osallistettiin vahvasti myös kaupungin eri alueiden asukkaita. Jokaisella kaupungin palvelualueella järjestettyjen asukasiltojen koonnit ovat nyt valmistuneet.

Viime vuoden lopussa ja tämän vuoden alussa järjestetyt asukasillat eivät olleet poikkeuksellisia Porin tavassa kehittää kaupunkia. Eri asukasryhmien osallistaminen on ollut tärkeää ja menestyksekästä kaupungin kehittämisessä jo aiemminkin.

—Aidosti moniääninen vuorovaikutus edesauttaa luomaan oikeasti kaupunkimme näköistä strategiaa. Halusimme kuulla, mikä asukkaille on oikeasti tärkeää, ja millaisena he näkevät Porin nykyisyyden ja tulevaisuuden. Asukasillat olivat tässä erittäin hedelmällisiä, ja asukaspalautteen myötä strategia alkoi hyvin nopeasti hahmottumaan, kertoo strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.

Asukasillat järjestettiin vuorotellen kaikilla Porin kahdeksalla palvelualueella: Noormarkussa, Ahlaisissa, Itä-Porissa, Länsi-Porissa, Pohjois-Porissa, Keski-Porissa, Meri-Porissa ja Laviassa. Tilaisuuksissa esitetyistä kysymyksistä on nyt tehty koonnit jokaisen palvelualueen sivuille. Koonneista löytyy myös vastauksia kysymyksiin, joihin asukastilaisuuksissa ei vastattu.

Kaupungin Pori2030-strategian valmistelussa ollaan jo loppuvaiheessa. Strategialuonnos tulee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi huhtikuun valtuustokokouksessa.

Asukastilaisuuksien tallenteet saa nähtäväkseen ottamalla yhteyttä Porin kaupungin viestintä- ja osallisuusyksikköön sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

www.pori.fi

KAUPUNKI KUTSUU PORILAISIA ASUKASILTOIHIN

2.12.2021

Porin kaupunki järjestää kahdeksalla palvelualueellaan asukastilaisuudet, joissa keskus­tellaan kyseisen alueen nykytilasta, tulevaisuudesta ja kehittämistarpeista. Joulukuussa tilaisuudet järjestetään Noormarkussa ja Ahlaisissa, tammikuussa Itä-Porissa, Keskustas­sa, Laviassa, Länsi-Porissa, Meri-Porissa, ja Pohjois-Porissa.

Alueiden asukastilaisuudet jouduttiin keskeyttämään vuoden 2020 alussa koronan vuoksi. Nyt tilai­suuksia jatketaan keskittyen kaupungin meneillään olevaan strategiatyöhön ja alueiden kehittämis­tarpeisiin.

—Asukkaille kerrotaan kyseisen alueen väestökehityksestä, alueen ajankohtaisista asioista, kuten kouluverkon muutoksista ja mahdollisista kaupunkikehitykseen liittyvistä asioista sekä kaupungin käynnissä olevasta strategiatyöstä. Tilaisuuksiin varataan runsaasti aikaa keskustelulle, jotta alueen asukkaiden kanssa voidaan käydä läpi kehittämistarpeista heidän näkökulmastaan, toteaa kaupungin strategiapäällikkö Tomi Lähteenmäki.

Asukastilaisuudet järjestetään fyysisesti alueella, erikseen määritellyssä tilassa. Tilaisuuksia on myös mahdollisuus seurata sähköisesti ja kysymyksiä sekä kommentteja voi jättää sitä kautta.

Satakunnassa on voimassa aluehallintoviraston määräys, jonka mukaan 50 hengen yleisötilaisuuksis­sa osallistujilta vaaditaan koronapassi. Asukastilaisuuksiin kerätään ilmoittautuminen ja jos paikan päälle osallistuvia on 50 tai yli, tullaan tilaisuudessa tarkistamaan koronapassi.